Folosirea antioxidanților in programul anti age …

ROLUL ANTIOXIDANȚILOR IN ORGANISM

–––––––––––––

Un antioxidant este o molecula capabila sa inhibe oxidarea unei alte celule. Astfel, antioxidantii rup lantul reactiilor radicalilor liberi, sacrificandu-si electronii proprii pentru a hrani radicalii liberi. Din acest motiv, mai sunt considerati si donatori de electroni.
De altfel, antioxidantii fac parte din mecanismul natural de protectie a celulelor organismului impotriva atacurilor speciilor reactive de oxigen. Corpul permite circularea unei varietati de nutrienti cu proprietati antioxidante si produce enzime antioxidante tocmai pentru a controla reactiile nocive in lant ale moleculelor reactive de oxigen.
Vitamina C, vitamina E, carotenii sau acidul lipoic sunt antioxidanti binecunoscuti in lumea medicala, cu reale proprietati benefice pentru organism. Organismul poate fabrica o parte din antioxidantii cu rol esential pentru sanatate, dar nu toate tipurile. In plus, capacitatea corpului de a produce singur antioxidanti descreste odata cu inaintarea in varsta.
Radicalii liberi si efectele lor
Radicalii liberi sunt si ei produsi de organism, rezultand in urma proceselor metabolice si de productie a energiei. Acestia sunt un raspuns biologic la toxinele din mediu, provenite din aerul poluat, fumul de tigara, chimicale, raze ultraviolete, radiatii sau chiar medicamente. Radicalii liberi rezulta de asemenea din procesele inflamatorii care se petrec in organism sau in urma depunerii unui efort fizic sustinut.
Un radical liber este un metabolit reactiv caruia ii lipseste unul sau mai multi electroni, iar aceasta carenta sta la baza procesului biologic de oxidare. Prin urmare, radicalul liber va incerca sa isi inlocuiasca in mod agresiv electronii lipsa, atacand ale molecule organice.
Radicalii liberi incearca sa priveze multe proteine din corp de electroni, fenomen ce rezulta in alterarea ADN-ului si a altor structuri celulare. Mai mult decat atat, moleculele private de electroni incep sa imite aceeasi actiune, devenind la randul lor radicali liberi. Din acest motiv, actiunea antioxidantilor asupra acestor procese este esentiala pentru mentinerea starii de sanatate.
Tipuri de antioxidanti
Exista doua tipuri principale de antioxidanti
– Antioxidantii non-ezimatici functioneaza prin intreruperea reactiilor in lant ale radicalilor liberi. De pilda, vitamina E poate inhiba activitatea radicalilor liberi, reducand-o la 5 reactii, in loc de 100! In aceasta categorie intra si vitamina C, polifenolii din plante, carotenoizii si glutationul (antioxidantul-sef care se regaseste in toate celulele corpului, imbunatatind activitatea tuturor celorlalte tipuri de antioxidanti)
– Antioxidantii enzimatici functioneaza prin descompunerea si eliminarea radicalilor liberi. In general, aceste enzime antioxidante indeparteaza din organism produsele oxidante, transformandu-le in peroxid de hidrogen, apoi in apa, printr-un proces cu mai multe etape ce necesita participarea altor cofactori (cupru, zinc, mangan si fier).
Majoritatea antioxidantilor din alimente si suplimente alimentare sunt non-enzimatici, insa intaresc sistemul de aparare al celor enzimatici dezarmand radicalii liberi si facandu-i mai vulnerabili, deci mai usor de eliminat.
Un alt criteriu de clasificare a antioxidantilor se refera la masura in care sunt solubili in apa (hidrofilici) sau in grasimi (hidrofobici). Este nevoie de ambele tipuri de antioxidanti pentru protectia completa a celulelor sanatoase.
Antioxidantii solubili in grasimi (vitamina E, vitamina A, carotenoizii, acidul lipoic) sunt localizati in principal in celulele membranelor, pe cand cei solubili in apa (vitamina C, polifenolii si glutationul) se regasesc in fluidele apoase, precum sangele sau lichidele din proximitatea celulelor (matricele citoplasmatice).
In afara de solubilitate si cerintele enzimatice, antioxidantii mai difera si in functie de dimensiunea lor moleculara. Astfel, exista antioxidanti cu molecule mici si proteine antioxidante cu molecule mari, care au functii diferite in organism
– Antioxidantii cu molecule mici anihileaza speciile reactive de oxigen si le elimina din organism prin neutralizarea chimica (vitamina C, vitamina E, acidul lipoic, carotenoizii, glutationul si coenzima Q10).
– Proteinele antioxidante cu molecule mari apara proteinele si enzimele esentiale pentru ADN.
Deficienta de antioxidanti
Specialistii in sanatate spun ca deficienta de antioxidanti poate cauza sau favoriza aparitia multor afectiuni cronice, precum sindromul Alzheimer, cancerul, bolile cardiovasculare, cataracta, diabetul, hipertensiunea, infertilitatea, degenerarea maculara, tulburarile mentale, boala parodontala, infectii ale tractului respirator sau artrita reumatoida.
Adaugarea unei cantitati suficiente de antioxidanti in dieta ajuta la reducerea stresului oxidativ la nivel celular, ceea ce inseamna prevenirea imbatranirii premature. In plus, simptomele precum susceptibilitatea crescuta la infectii, leziuni ale pielii, vindecare lenta a ranilor sau ridarea excesiva a pielii anunta necesitatea suplimentarii aportului zilnic de antioxidanti in dieta.
Printre sursele alimentare bogate in antioxidanti se numara
– fructele de padure;
– strugurii;
– rosiile;
– legumele crucifere (in special broccoli);
– fructele si legumele rosii, galbene si portocalii;
– nucile (fructele oleaginoase);
– mazarea;
– fasolea;
– morcovii;
– pepenele galben;
– ceaiul verde, etc.;
Nu neaparat cantitatea de antioxidanti din dieta este importanta, ci diversitatea lor, deci modul in care acestia interactioneaza si actioneaza simultan pentru mentinerea sanatatii celulare a organismului.
De altfel, se obtin rezultate mai bune prin aportul de cantitati moderate de antioxidanti diversificati, decat prin unul foarte mare de un singur tip de antioxidant.
In programul anti age la moment voi accentua capsulele de Ganoderma Lucidum ,Vit C și Capsule ce conțin extract de afin Tinerețe de la Compania Green World

Un antioxidant este o molecula capabila sa inhibe oxidarea unei alte celule. Astfel, antioxidantii rup lantul reactiilor radicalilor liberi, sacrificandu-si electronii proprii pentru a hrani radicalii liberi. Din acest motiv, mai sunt considerati si donatori de electroni.

De altfel, antioxidantii fac parte din mecanismul natural de protectie a celulelor organismului impotriva atacurilor speciilor reactive de oxigen. Corpul permite circularea unei varietati de nutrienti cu proprietati antioxidante si produce enzime antioxidante tocmai pentru a controla reactiile nocive in lant ale moleculelor reactive de oxigen.

Vitamina C, vitamina E, carotenii sau acidul lipoic sunt antioxidanti binecunoscuti in lumea medicala, cu reale proprietati benefice pentru organism. Organismul poate fabrica o parte din antioxidantii cu rol esential pentru sanatate, dar nu toate tipurile. In plus, capacitatea corpului de a produce singur antioxidanti descreste odata cu inaintarea in varsta.

Radicalii liberi si efectele lor

Radicalii liberi sunt si ei produsi de organism, rezultand in urma proceselor metabolice si de productie a energiei. Acestia sunt un raspuns biologic la toxinele din mediu, provenite din aerul poluat, fumul de tigara, chimicale, raze ultraviolete, radiatii sau chiar medicamente. Radicalii liberi rezulta de asemenea din procesele inflamatorii care se petrec in organism sau in urma depunerii unui efort fizic sustinut.

Un radical liber este un metabolit reactiv caruia ii lipseste unul sau mai multi electroni, iar aceasta carenta sta la baza procesului biologic de oxidare. Prin urmare, radicalul liber va incerca sa isi inlocuiasca in mod agresiv electronii lipsa, atacand ale molecule organice.

Radicalii liberi incearca sa priveze multe proteine din corp de electroni, fenomen ce rezulta in alterarea ADN-ului si a altor structuri celulare. Mai mult decat atat, moleculele private de electroni incep sa imite aceeasi actiune, devenind la randul lor radicali liberi. Din acest motiv, actiunea antioxidantilor asupra acestor procese este esentiala pentru mentinerea starii de sanatate.

Tipuri de antioxidanti

Exista doua tipuri principale de antioxidanti

– Antioxidantii non-ezimatici functioneaza prin intreruperea reactiilor in lant ale radicalilor liberi. De pilda, vitamina E poate inhiba activitatea radicalilor liberi, reducand-o la 5 reactii, in loc de 100! In aceasta categorie intra si vitamina C, polifenolii din plante, carotenoizii si glutationul (antioxidantul-sef care se regaseste in toate celulele corpului, imbunatatind activitatea tuturor celorlalte tipuri de antioxidanti)

– Antioxidantii enzimatici functioneaza prin descompunerea si eliminarea radicalilor liberi. In general, aceste enzime antioxidante indeparteaza din organism produsele oxidante, transformandu-le in peroxid de hidrogen, apoi in apa, printr-un proces cu mai multe etape ce necesita participarea altor cofactori (cupru, zinc, mangan si fier).

Majoritatea antioxidantilor din alimente si suplimente alimentare sunt non-enzimatici, insa intaresc sistemul de aparare al celor enzimatici dezarmand radicalii liberi si facandu-i mai vulnerabili, deci mai usor de eliminat.

Un alt criteriu de clasificare a antioxidantilor se refera la masura in care sunt solubili in apa (hidrofilici) sau in grasimi (hidrofobici). Este nevoie de ambele tipuri de antioxidanti pentru protectia completa a celulelor sanatoase.

Antioxidantii solubili in grasimi (vitamina E, vitamina A, carotenoizii, acidul lipoic) sunt localizati in principal in celulele membranelor, pe cand cei solubili in apa (vitamina C, polifenolii si glutationul) se regasesc in fluidele apoase, precum sangele sau lichidele din proximitatea celulelor (matricele citoplasmatice).

In afara de solubilitate si cerintele enzimatice, antioxidantii mai difera si in functie de dimensiunea lor moleculara. Astfel, exista antioxidanti cu molecule mici si proteine antioxidante cu molecule mari, care au functii diferite in organism

– Antioxidantii cu molecule mici anihileaza speciile reactive de oxigen si le elimina din organism prin neutralizarea chimica (vitamina C, vitamina E, acidul lipoic, carotenoizii, glutationul si coenzima Q10).

– Proteinele antioxidante cu molecule mari apara proteinele si enzimele esentiale pentru ADN.

Deficienta de antioxidanti

Specialistii in sanatate spun ca deficienta de antioxidanti poate cauza sau favoriza aparitia multor afectiuni cronice, precum sindromul Alzheimer, cancerul, bolile cardiovasculare, cataracta, diabetul, hipertensiunea, infertilitatea, degenerarea maculara, tulburarile mentale, boala parodontala, infectii ale tractului respirator sau artrita reumatoida.

Adaugarea unei cantitati suficiente de antioxidanti in dieta ajuta la reducerea stresului oxidativ la nivel celular, ceea ce inseamna prevenirea imbatranirii premature. In plus, simptomele precum susceptibilitatea crescuta la infectii, leziuni ale pielii, vindecare lenta a ranilor sau ridarea excesiva a pielii anunta necesitatea suplimentarii aportului zilnic de antioxidanti in dieta.

Printre sursele alimentare bogate in antioxidanti se numara

– fructele de padure;
– strugurii;
– rosiile;
– legumele crucifere (in special broccoli);
– fructele si legumele rosii, galbene si portocalii;
– nucile (fructele oleaginoase);
– mazarea;
– fasolea;
– morcovii;
– pepenele galben;
– ceaiul verde, etc.;

Nu neaparat cantitatea de antioxidanti din dieta este importanta, ci diversitatea lor, deci modul in care acestia interactioneaza si actioneaza simultan pentru mentinerea sanatatii celulare a organismului.

De altfel, se obtin rezultate mai bune prin aportul de cantitati moderate de antioxidanti diversificati, decat prin unul foarte mare de un singur tip de antioxidant.

In programul anti age la moment voi accentua capsulele de Ganoderma Lucidum ,Vit E și Capsule ce conțin extract de afin Tinerețe de la Compania Green World…

 

82231777

 

Capsule Reishi plus (ganoderma)

Compoziţie: praf de spori de reishi, praf de miceliu de cordiceps, extract din rădăcină de ginseng.

Ambalaj: 60 capsule a câte 300 mg

Mod de folosire: 2 ori pe zi a câte 1-2 capsule.

Contraindicaţii: pentru copii de până la 12 ani, femei însărcinate şi care alăptează, precum şi intoleranţă la anumite componente ale produsului.

Produsul este un adaptogen (oferă o mai bună adaptare, acomodare a organismului uman la factorii nefavorabili ai mediului înconjurător) şi imunomodulator (sporeşte rezistenţa şi măreşte tonusul vital al organismului), şi are de asemenea un şir întreg de proprietăţi de asanare, orientate către îmbunătăţirea activităţii organelor şi normalizarea funcţiilor organismului uman.

Produsul este utilizat în scopul prevenirii şi în terapia complexă a unui număr de tulburări răspândite ale activităţii organelor şi sistemelor omului modern.

Indicaţii de aplicare a Capsulelor «Reishi plus»:

  • îmbunătăţirea stării fiziologice şi sporirea proprietăţilor de protecţie ale organismului uman;
  • acţiune anticanceroasă la tumori benigne şi maligne;
  • boli ale sistemului hematopoietic, insuficienţa trombocitelor şi leucocitelor în timpul radioterapiei şi chimioterapiei la pacienţii cu cancer;
  • acţiune antiinflamatoare şi antitoxică;
  • profilaxia şi terapia complexă a aterosclerozei, cardiopatiei ischemice, insuficienţei coronariene şi multor altor boli ale sistemului cardiovascular şi circulator;
  • protecţia ficatului (profilaxia şi terapia complexă a bolilor, cum ar fi hepatita cronică, ciroză, şi multor altor boli ale ficatului);
  • protecţia plămânilor (profilaxia şi terapia complexă a bolilor respiratorii, cum ar fi: tuberculoza pulmonară, astm, emfizem, bronşită);
  • normalizarea microflorei mucoasei nazofaringelui şi a căilor respiratorii;
  • diverse boli ale rinichilor şi sistemului urogenital;
  • orice manifestări ale alergiei şi boli alergice;
  • reglarea cantităţii de lipide şi nivelului de zahăr din sânge, îmbunătăţirea funcţiilor sistemului endocrin;
  • normalizarea somnului, creşterea activităţii fizice, atitudinii emoţionale pozitive;
  • încetinirea proceselor de îmbătrânire.

 

Capsule OPC

Compoziţie: Extract din sâmburi de struguri, vitamina Е.

Ambalaj: 60 capsule a câte 500 mg

Mod de folosire: pentru adulţi câte 1-2 capsule de 2 ori pe zi.

Contraindicaţii: pentru copii de până la 12 ani, femei însărcinate şi care alăptează, precum şi intoleranţă la anumite componente ale produsului.

Această compoziţie de asanare cu un spectru larg de acţiune este un cardioprotector, geroprotector oncoprotector (protejează inima şi vasele sangvine, protejează împotriva îmbătrânirii, apariţiei tumorilor).

 

Indicaţii de aplicare a Capsulelor ОРС:

Produsul are o funcţie puternică de antioxidant. Poate fi recomandat în următoarele cazuri:

  • profilaxia bolilor canceroase;
  • profilaxia aterosclerozei;
  • în dieta persoanelor care suferă de boli ale inimii şi vaselor sangvine;
  • dacă este necesară obţinerea unui efect diuretic şi antiedemic moale;
  • ca un carminativ uşor;
  • pentru reglarea funcţiei tractului gastrointestinal;
  • în terapia complexă a bolilor inflamatorii ale organelor respiratorii;
  • în timpul activităţilor de detoxifiere („curăţare” a organismului);
  • normalizarea hematopoiezei în scopul protecţiei antioxidante a măduvei osoase şi a splinei;
  • în sistemul de acţiuni antistres;
  • pentru îmbunătăţirea vederii, auzului, olfacţiei;
  • pentru îmbunătăţirea pielii şi protecţiei acesteia împotriva acţiunii negative a razelor ultraviolete, precum şi îmbunătăţirea stării anexelor pielii – părului şi unghiilor;
  • în terapia complexă a fibrozei, bolilor colagenice;
  • pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire.

 

 Capsule „TINEREȚE” (Anti-aging )

Compoziţie: extract de affine, focus Lycii Extract, Radix Puerariae, Lobatae Extract, Radix Astragali Extract

Ambalaj: 60 capsule a câte 500 mg

Mod de folosire:1- 2 ori pe zi a câte 2 capsule, după mese.

Afinul are următoarele proprietăți:

  • are un efect tonic;
  • îmbunătățește reglarea sistemului neuro-vegetativ;
  • îmbunătățește acuitatea vizuală;
  • extinde cîmpul vizual;
  • reduce oboseala ochilor expuși timp îndelungat la lumina artificială;
  • normalizează circulația sîngelui;
  • reduce nivelul zahărului în singe;
  • contribuie la eliminarea toxinelor, reziduurilor, radicalilor liberi, stimulează secreția biliară;
  • normalizează activitatea tiroidei;
  • contribuie la normalizarea metabolismului;
  • are efect diuretic.
  • 08042231

 SĂ INAINTĂM IN VIRSTĂ FRUMOSI DIN INTERIOR și EXTERIOR!

Vă imbrățișăz Veronica

Redactor Uliana Sandul

Pentru informații- gsm 069258370,069514510,061229483

 

 

 FacebookUrmareste-ne pe Google+

Anunțuri

Un gând despre “Folosirea antioxidanților in programul anti age …

  1. Pingback: Folosirea antioxidanților in programul anti age (tratament facial Peeling Glicolic) — veronikacomblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s